Dernek Başkanımızın Ege KBB BBC Uzmanları Derneği Toplantısı İzlenimleri

Ege KBB Uzmanları Derneği Toplantısı yapıldı. Bu toplantı, derneğin bu kapsamda ilk toplantısı olması bakımından önemli idi. Toplantı sayesinde İzmir, Manisa, Aydın illerinde hizmet veren akademisyen, uzman ve asistanlar bir araya geldi. 200’ü aşkın kayıtlı katılımcı hakikaten büyük bir başarı idi. Övünç Günhan, Kerim Ceryan, Atilla Yavuzer gibi duayen hocalarımızı gördük, hasret giderdik. Çeşitli eğitim kliniklerinin asistanları için yoğunlaştırılmış bir eğitim programı imkanı sağlanmış oldu. Gençlerle tanıştık, isteklerini dinledik.

Emekli hocalarımıza panellerde oturum başkanlığı verilerek onurlandırılmaları çok ince bir davranış olarak bir tebriki ve teşekkürü hak ediyor. Genç öğretim üyelerinin kendilerine has teknikleri ve çalışmaları da takdire şayandı.

Toplantı için bir kamu kurumunun tercih edilmesi ekonomik verimlilik açısından isabetli olmuş. Derneğin adında geçen Ege ismine uygun olarak gelecek toplantının kapsamına tüm Ege illerindeki eğitim kliniklerinden birer konuşmacı ilave edilmesi uygun olacaktır. Hocalarıyla birlikte muhtemel asistan katılımları sempozyumu kongre niteliğine dönüştürebilir.

Kuşkusuz ulusal kongremiz hem katılım, hem bilimsel içerik bakımından her herhangi bir toplantının içeriğini fazlası ile kapsamaktadır. Bu açıdan bakıldığında ülkemizde yapılan hemen tüm toplantılar tekrar niteliğindedir, ancak bilgi ve tecrübenin sahada hizmet verenlerin ayağına götürülmesini çok değerli bulduğumu ifade etmeliyim.

Dernek başkanı Sema Başak ve sekretarya hizmetlerini yürüten Görkem Eskiizmir’in şahsında Ege KBB uzmanları Derneğine bu başarılı sempozyumdan dolayı Türk KBB BBC derneği adına teşekkür ederiz.

 

Prof. Dr. Bülent Topuz                                                                                                                                                                                           
 

Türk KBB BBC Derneği Başkanı