09.11.19 / Cumartesi
10.30 – 11.00 Açılış Kokteyli
11.00 Koku ve Tat Bilimleri Sempozyumu Açılış – Esin Yalçınkaya
11.05 Ufuk Üniversitesi 20. Yıl- Fikri İçli
11.15 Türkiye’de Koku Tarihçesi– Orhan Yılmaz
11.25 Koku Duyusu – Esin Yalçınkaya
11.35 Koku Algısı ve Santral Yollar- Alev Leventoğlu
11.45 Ağız içinden Koku Alma ve Lezzet Algısı – Melih Çayönü
11.55 Yedikleriniz Davranışlarınız Olur! – Deniz Orhun, Kutsi Akıllı
12.15 Türkiyenin Tat Haritası- Semra Günay Aktaş, Semra Ekincek, Önder Yayla
12.40 Tat Koçluğu- Uğur Gomeç
12.50 – 13.25 Kahve Arası ve Lezzet Atölyesi
13.25 Aşkın Kokusu- Çiğdem Elmas
13.55 Üreme ve Koku Duyusu- Gökçen Erdoğan
14.10 Anne ve Bebek Bağlanmasında Koku- Zeynep Üstünyurt
14.20 Gebelikte Tat ve Koku- Korhan Kahraman
14.30 Tat Duyumuzu Mikroplar mı Kontrol Ediyor?- Tarkan Karakan
14.40 Koku Kimyası ve Kültürel Kodlar- Burkay Adalığ
14.55-15.30 Kahve Arası
15.30 Koku Genetiği- Volkan Baltacı
15.40 Beyin Dalgaları ve Tat, Koku- Murat Pehlivan
15.50 Bilinçaltı ve Koku – Mehmet Dumlu
16.00 Biyoetik ve Koku- Nesrin Çobanoğlu
16.10 Yapay Zeka ve Koku- Selami Beyhan
16.25 Koku Reseptörleri – Haşmet Yazıcı
16.35 Halk Tıbbında Aromaterapi- Elif Yazıcı
16.45 Bitki Özünden Şifaya… Aroma en iyi nasıl saklanır?- Svetlana Özbek
16.55-17.30- Kahve Arası ve Aromaterapi Atölyesi
17.30 Gıda Etiketinin Tadı- Servet Güney
17.40 Koku, Tat ve Pazarlama- Çağla Mckenzie
17.50 Koku, Tat ve İletişim- Ayşe Parlar
18.00 Koku ve Psikoloji- Mihrimah Öztürk
18.10 Müziğin İyileştirici Etkisi ve Koku- Şerafettin Özdoğan
18.20-18.40- İnteraktif Müzik Tedavi Uygulamaları
10.11.19 / Pazar
08.30 Ufuk Üniversitesi Atatürk’ü Anma Töreni
10.30-11.00 Kahve Arası
11.00 Koku ve Tat Bilimleri İkinci Gün- Esin Yalçınkaya
11.10 Koku ve Tat Bozukluklarına Neden Olan Hastalıklar- Selmin Karataylı Özgürsoy
11.25 Cildimiz ve Koku- Celalettin Rumi Çelebi- Cildimiz ve Koku
11.40 Ağız Kokusu ve Dişler-Hatice Ağan
11.50 Grip ve Koku- Ahmet Ural
12.00 Olması Gerekenden Fazla Koku Alma- Ozan Gökdoğan
12.10 Koku Eğitimi- Mert Başaran
12.20 Yüksek Rakımda Tat ve Koku- Alper Kanmaz
12.30 Alerji ve Koku- Armağan İncesulu
12.40-13.10 Kahve Arası ve Lezzet Atölyesi
13.10 Tat Algısı ve Metabolizma-Sedat Doğan
13.20 Tat ve Kokunun Kilo Yönetimine Etkisi- Neslihan Aktepe
13.30 Tat Arkeolojisi- Tulga Albustanlıoğlu
13.40 Yemek Tercihlerimiz ve Kişilik Özelliklerimiz- Nil Madi
13.50 Nutrikozmetik ve Tat, Koku- Levent Kahriman
14.05 Koku Aileleri ve Parfüm- Berkan Başoğlu
14.20 Hayatın Tadı Kokusu Adil mi?- Vusula Karimova
14.40-15.15 Kahve Arası ve Parfüm Atölyesi
15.15 Koku ile Tedavi (Aromaterapi)- Hülya Kayhan
15.30 Koku ve Nefes- Genco Çelikkanat
15.40 Koku ve Kardiyoloji- Sinan Altan Kocaman
15.50 Obezite ve Koku- Fahri Yetişir
16.00 Hayvanlarda Koku Duyusu- Aycemal Köse
16.10 Hayvanlarda İçgüdüler ve Koku- Okan Ekim
16.20 Geleneksel Tıp, Lazer ve Tat, Koku- Şerafettin Özdoğan
16.35 Koku, Kültürler ve Coğrafya- Deniz Erdoğan
16.50 Görsel Sanatlar ve Koku- Fatma Korkut
17.00 Koku, Tat ve Mizah- Bülent Usta
17.10 Koku ve Tat Standları Çekiliş!