Avrupa KBB-BBC Konfederasyon’u Başkanlık Konseyi Prof Dr Cem Meço Başkanlığında Milano’da Toplandı 

Avrupa KBB-BBC Konfederasyon’u Başkanlık Konseyi Prof Dr Cem Meço başkanlığında Milano’da toplandı. 

İki gün boyunca yoğun bir tempoda yürütülen yönetim kurulu toplantısında katılımcılar Prof Dr Cem Meço, Prof Dr Jan Plzak, Prof Dr Miro Tedla, Prof Dr Per Caye Thomassen, Prof Dr Elisabeth Sjogren, Prof Dr Tomislav Baudoin, Prof Dr Piero Nicolai, Prof Dr John Russell, Prof Dr Manuel Bernal Sprekelsen, Prof Dr Marc Remacle ve Prof Dr John Fenton hazırlıkları hızla devam eden Milano’da yapılacak Avrupa kongresi ile alakalı konular yanında, Konfederasyonun Avrupa ve tüm dünyada bilinirliğinin arttırılması, Genç Avrupa KBB-BBC grubunun entegrasyonu, Avrupa’yı kapsayan çeşitli eğitim faaliyetleri, UEMS merkez yönetiminin branşımıza karşı hasmane tutumuna karşı UEMS-KBB seksiyonunun desteklenmesinde gelinen son durum ve diğer güncel konular üzerinde görüşmüş ve kararlar alınmıştır. 

Ayrıca Avrupa Konfederasyonu Amerikan akademi yöneticileri ile yapılan görüşmeler sonrasında Amerikan Akademisine afiliye olmuş olup, Amerikan Akademisinin de Avrupa Konfederasyonuna Co-opted üyeliği her iki yönetim kurulundan da geçmiş ve yönetmelik gereği Konfederasyon genel kurul kararını beklemektedir. Milano toplantısı aynı zamanda ilk Konfederasyon-Akademi ortak toplantısı olarak da tarihe geçecektir. 

Bu vesile ile Milano’daki Avrupa kongresinin katılımcı ve endüstri desteği dahil hemen tüm parametrelerde bir önceki Brüksel kongresinin aynı zamandaki durumundan daha iyi durumda bulunduğunun anlaşılması sevindirici olduğu gibi, bilimsel programın da %99’u şimdiden hazır ve konfirme durumdadır. 

Kongreye katılmak isteyip araştırmaları yeni sonuçlanmış ve bu konu ile alakalı bildiri/poster yollamak isteyen meslektaşlarımız için Ağustos sonunda 3-5 günlüğüne “Late Breaking Abstracts” adı altında bildiri gönderme imkanı sağlanacaktır. İlgilenenlerin bu aralığı kaçırmamak için şimdiden bilimsel sekreteryaya ([email protected]) haberdar edilmeleri ile alakalı bilgi vermeleri rica olunur. 
Ayrıca geçen Kongrelerde olduğu gibi her 10 kişilik grup kayıtlarında 1 kişinin ücretsiz kayıt hakkı kazandığı uygulamanın devam ettiğini de hatırlatmak isterim. 

Şu anda başkanlığını ülkemizin yürüttüğü Avrupa KBB-BBC Konfederasyon’un bu yıl Milano’da düzenlediği Avrupa kongresine tüm meslektaşlarımın ilgi göstereceğine ve zor şartlar altında da olsa yaratılan fırsatları değerlendireceğine yürekten inanmaktayım. 
Sevgi ve saygılarımla, 

Prof Dr Cem Meço
Avrupa KBB-BBC Konfederasyonu Başkanı