Dernek Başkanımızdan Derneğimizin 91. Kuruluş Yıldönümü Mesajı

Değerli Meslektaşlarım,


Bundan tam 91 yıl önce 8 Mayıs 1930 günü “Türk Oto-Rino-Larengoloji Cemiyeti”  meslektaşlarımız Ziya Nuri Paşa, İhya Salih İşanç, Sani Yaver, Ahmet Ata Olgaç ve Haydar İbrahim Aydar tarafından kuruldu.  Değerli kurucu büyüklerimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz. 

Günümüzde de devam eden amaçları doğrultusunda kurucularımız bilimsel toplantılar düzenleyip , bilimsel buluşma ortamı yaratmışlardır. Ayrıca uluslararası toplantılara katılımları sağlayarak , diğer ülkelerin Kulak Burun Boğaz Dernekleri ile ilişkiler kurulmaya başlanmıştır. Bütün bunların bir sonucu olarak 1993 yılında 15. Dünya Kulak Burun Boğaz Baş Boyun Cerrahisi Kongresi ülkemizde  gerçekleştirilmiştir. Bu gururu hepimiz halen yoğun olarak yaşamakta ve devamı için çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

İlk başkanlığını Prof. Dr. Ziya Nuri Paşa’nın yaptığı Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği, kurulduğu günden beri Kulak Burun Boğaz anabilim dalının ve meslektaşlarımızın gelişimi için canla başla çalışmıştır. Bayrak yarışımız Prof. Dr. Sani Yaver, Prof. Dr. Safa Karatay, Prof. Dr. Orhan Sunar, Prof. Dr. Tahir Altuğ, Prof. Dr. İrfan Devranoğlu, Prof. Dr. Asım Kaytaz, Prof. Dr. Nermin Başerer, Prof. Dr. Atilla Yavuzer, Prof. Dr. Şinasi Yalçın, Prof. Dr. Ferhan Öz, Prof. Dr. Metin Önerci, Prof. Dr. Mete Kıroğlu ve Prof. Dr. Özgür Yiğit ile devam etmiştir. 

Derneğimizin 91. kuruluş yıldönümü nedeniyle bizden önce görev almış tüm başkanlar ile  yönetim kurulu üyelerine tüm meslektaşlarımız adına sonsuz teşekkür ve minnet duygularımı sunuyorum. 
 
Derneğimizin 91. kuruluş yıldönümü tüm meslektaşlarımız için kutlu olsun.

Saygılarımla,

Türk KBB ve BBC Derneği Yönetim Kurulu adına
Türk KBB ve BBC Derneği Başkanı 
Prof. Dr. Tayfun Kirazlı