Anasayfa Bilgi Merkezi Tüm Haberler İstanbul KBB-BBC Uzmanları Derneği Aralık Ayı Toplantısının Özeti

İstanbul KBB-BBC Uzmanları Derneği Aralık Ayı Toplantısının Özeti

İstanbul KBB-BBC Uzmanları Derneği Aralık Ayı Toplantısının Özeti

Yönetici 0 Yorumlar

Değerli Meslektaşlarım
 
İstanbul KBB-BBC Uzmanları Derneği Aralık ayı toplantısını 21 Aralık Pazar günü Bakırköy Dr.Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirdik. KBB'de Robotik Cerrahiyi bize canlı cerrahi dahil her yönüyle sunan ve evsahipliği yapan Prof.Dr.Fatma Tülin Kayhan ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Dr.Kayhan size ayrıca ekte sunacağım toplantı özetini ve toplantımızla ilgili fotoğraflarımızıda düzenledi. Gelecek ayki toplantımızda görüşmek dileğiyle.
 
Sevgiler saygılar,
 
İstanbul KBB-BBC Uzmanları Derneği Başkanı
Prof.Dr.Mehmet Ada
 
 

İstanbul KBB-BBC Uzmanları Derneği'nin 2014 yılı Aralık ayı toplantısı 21 aralık Pazar günü İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıyı 60 kadar katılımcı izledi. Toplantı başlığı “KBB’de Robotik Cerrahi” idi. Toplantı yönetimini, Prof. Dr. Fatma Tülin Kayhan yaptı. Açılış konuşmalarından sonra Dr. Kayhan “KBB’de Robotik Cerrahi’ye giriş” başlıklı konuşmasında robotik cerrahinin  tarihçesinden, geleceğine, günümüz literatüründen örneklerle, Transoral robotik cerrahinin temel ilkelerini anlattı.

Ardından canlı cerrahiye geçildi.  Ameliyathane’den gerçekleştirilen yayınla Robot ameliyathanesinin düzenini, Da Vinci cerrahi sistemini,  kullanılan ekipmanı Dr .Hakan Kaya ve Dr. Arzu Karaman Koç  birlikte sundu. Daha sonra Prof. Dr. Kayhan ameliyathaneye inerek konsol cerrahı, Dr. Hakan Kaya hasta başı cerrahı olarak OSAS hasta’sında Robotik cerrahi uygulamasını gerçekleştirdiler. Hasta başında TORC’da ameliyathane düzeni, robotun kurulumu, enstrümanların yerleştirilmesinin ne kadar önemli bir safha olduğunu gözledik. Hasta’da çok seviyeli TORC cerrahisi uygulandı. Sırasıyla önce epiglottoplasti, dilkökü, uvulopalatoplasti, anterior palatoplasti, tonsillektomi ve faringoplasti safhaları gerçekleştirildi.

Salon’dan Doç. Dr. İbrahim Sayın’ın koordinatörlüğünde cerrahi sırasında katılımcılardan sorular alınarak toplantı interaktif bir şekilde gerçekleştirildi.

Toplantı arasında fuayede ikramlarla kısa süreli bir öğle yemeği ile birlikte bir kez daha dostluklarımız pekiştirildi .

Öğleden sonra oturumunda Bakırköy Dr. Sadi Konuk EAH KBB Kliniğinden Doç. Dr. Mine Yazıcı, Dr. Selçuk Güneş hastaların TORC’a hazırlanmalarını ve takiplerini anlattılar. Dr. F. Tülin Kayhan, Dr. Hakan Kaya ve Dr. Arzu Karaman Koç,  TORC uygulamaları olgu örneklerini cerrahi görüntüleri eşliğinde anlattılar. TORC yardımlı, kordektomi, supraglottik larenjektomi, oral kavite ve orofarenks tümörlerine  yaklaşım sunumları yapıldı. Referans aldıkları tıbbi bilgileri, gelişmeleri ve deneyimlerini aktardılar.

Toplu fotoğraf çekimlerinin ardından  derneğimizin bir sonraki toplantısında buluşmak üzere evlerimize yönlendik.

 
 
 

Paylaş:

0 Yorumlar

Bir yorum yazın