Anasayfa Bilgi Merkezi Tüm Haberler Dernek Başkanımızın 11. Ulusal Otoloji Nörootoloji & 13. Koklear İmplantasyon Odyoloji Kongresi Açılış Konuşması

Dernek Başkanımızın 11. Ulusal Otoloji Nörootoloji & 13. Koklear İmplantasyon Odyoloji Kongresi Açılış Konuşması

Dernek Başkanımızın 11. Ulusal Otoloji Nörootoloji & 13. Koklear İmplantasyon Odyoloji Kongresi Açılış Konuşması

Yönetici 0 Yorumlar

Otoloji Nörotoloji Derneği 11. Kongresi ve Koklear İmplantasyon-Odyoloji 13. Kongresine davet ve konuşma fırsatı için Kongre Başkanı Bülent Satar nezdinde tüm organizasyon komitesine teşekkür ederim,

Bir yılı biraz aşan dernek başkalığım süresince hemen her davete icap etmeye çalıştım. Bu vesile ile kongreleri karşılaştırma fırsatım oluyor. Bu toplantılarda estetik uygulamalar ile ilgili salonların dolduğu, diğer paralel salonların mahsun kaldığını gördüm. Otoloji Nörootoloji kongresinin programına bakınca; işte dedim, KBB Uzmanlığı bakımından kongre gibi kongre. Bu konu üzerinde biraz duralım;

Otoloji için KBB uzmanlığının konfor alanı diyebiliriz. Rinoloji ve Baş Boyun cerrahisi alanlarında birçok uzmanlık ile çatışma halinde iken, Otoloji kimsenin istese de karışamadığı, tamamiyle KBB uzmanlığına ait, kendi işimize yoğunlaşabildiğimiz bir huzur alanı diyebiliriz.

Ben buradan asistanlığını yapmakta olan, yani eğitim sürecinde olan gençlere bu durumun kıymetini bilmelerini tavsiye ederim. Eğitim süreçlerinin kıymetini bilerek, hem zamanı, hem de imkanları iyi kullanarak, yetkinliklerinizi artırmaya çalışın.

Eğitim kliniklerinin eğitim kapasitelerinin üzerinde asistan gönderildiğinin farkındayız. Bu konuda dernek olarak üzerimize düşen görevi yapmak için çalışıyoruz. Torlak KBB Uzmanlığı için büyük bir şanstır. Kadavra eğitimlerini hem sayıca artırmak, hem de sürdürülebilir olmasını sağlamak için başlattığımız katkı payı uygulamasına büyük bir talep oldu. Bu bize tekrarlayan diseksiyon kursları yapma konusunda büyük cesaret vermiştir.

Kadavra temin etmenin zorluğu nedeniyle 3D yazıcıdan çıkarılan yapay temporal kemik ile ön çalışma yapılabilir mi araştırması içindeyiz. Bu konuda Çanakkale 18 Mart Üniversite’sinde bu konuyu tez olarak çalışan Op Dr Aytaç Kılıç’ın çalışmaları hakikaten umut verici. Kadavraların etkin kullanımı bakımından, mikroskop altında tur kullanarak, bir ön çalışma yapılmasının oldukça faydalı olacağını düşünüyorum.

Son günlerin en önemli konusu TUKMOS listesi. KBB eğitiminin kapsamını ve basamaklarını belirlemesi gereken bu liste, güncel olarak yetkinliğimizin kapsamını belirler hale gelmiştir. Bu nedenle KBB uzmanlığı alanındaki tüm uygulamaları kapsayan bir şekilde çıkması için gerekli girişimleri yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.

Sözlerime son verirken, başarılı olacağına inandığım bu kongrenin düzenleyicilerini tekrar tebrik eder, iyi kongreler dilerim.

 

Paylaş:

0 Yorumlar

Bir yorum yazın