1.Uluslararası Koku ve Tat Kursu’nun 1. Gününde Teorik Sunumlar sonrası, modüler gruplara Pratik eğitim verildi.
Kulak Burun Boğaz Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Aytuğ Altundağ Başkanlığında gerçekleşen ve yurtdışından alanında uzman pek çok bilim insanının katıldığı Türkiye’nin ilk Uluslararası Koku ve Tat Kursu’nun bilimsel toplantılarının sonrasında özel bir Gala yemeği düzenlendi. CVK Hotel Bosphorus Izaka Restaurant’da düzenlenen Gala yemeği daha önce koku alma yeteneğini yitirmiş sonrasında Doç.Dr.Aytuğ Altundağ’ın tedavisi ile tekrar koku duyusunu kazanmış Şef Onur Demirbaş ile CVK Hotel mutfak şefi Eyüp Çevik tarafından koku alamayan insanlara özel ve onların kaybettikleri lezzet duygularını hafifletmek üzere hazırlanan özel bir menü ile gerçekleştirildi. Koku alamayanlara yönelik Gala yemeği , koku engelli insanların ne yaşadıklarını daha iyi algılamak ve bu konuda farkındalık oluşturma amaçlı olarak burunlarını burun mandalları ile kapatıp yemeklerini yiyen bilim insanları tarafından deneyimlendi.
Kurs web sitesi: www.smellandtastecourse.com